LEGIJIN KUM OTKRIVA

Sat navija u 5:55, a niko ne bi vjerovao da ovako provodi vrijeme iza rešetaka

Nije u samici, već u nekoj vrsti izolacije, kaže Nenad Bujošević (47), bivši pripadnik „crvenih beretki“

Nenad Bujošević. Facebook

A. Ka. / Kurir.rs

7.10.2020

Nenad Bujošević (47), bivši pripadnik „crvenih beretki“ i kum Milorada Ulemeka Legije (52), izdržava kaznu od 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali, a njegov prijatelj otkriva kako provodi dane u požarevačkoj „Zabeli“. 

- Rambo mi kaže da je odlično i šali se „da uživa u turizmu“. Nije u samici, već u nekoj vrsti izolacije. U stvari je sam iz bezbjednosnih razloga, jer su psiholozi zaključili da je psihički i fizički jak. Samica se smatra kaznom, što kod njega nije slučaj. On ne želi da ide iz nje, kaže da mu je super što je sam, ali mu to pravi problem zbog drugih stvari. Ne može da izlazi na vikende i odmore i nema pravo na uslovni otpust. Prije 10 godina je smješten u Sedmi paviljon jer je to bilo najgore mjesto u koje su tada mogli da ga stave. Sada želi da izađe u paviljon otvorenijeg tipa, sa radnim obavezama - priča Rambov drug.

On nam prenosi i kako izgleda jedan zatvorski dan bivšeg kapetana Jedinice za specijalne operacije (JSO).

- Ustaje u sedam, ali sat uvek navija na 5:55. Trening počinje u 6:45, a u 7:15 ga vode u šetnju. U ćeliji se zagrijva, a napolju trenira još sat i po - dva. Rekao mi je nedavno: „Treniram do j***! Poslije idem da klopam, čitam knjige, gledam dokumentarce na TV-u... Najviše volim dokumentarce, nebitno koje, jer mi ne treba prevod. Nemam bicepse i tricepse na moju visinu, ali treniram različite sportove“. Malo se pati sa engleskim i njemačkim jezikom, koje zna odranije. Probao je nešto drugo, ali mu nije išlo - kaže „beretkin“ prijatelj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.