RAZBINJENA NARKOBANDA

Pritvorena dilerska grupa Benjamina Žigića

Pritvor je određen vođI grupe BenjaminU ŽigićU, kao i članovima Miroslavu Jurkoviću (46), Rusmiru Selimoviću (32), Goranu Jašareviću (34), Almiru Mahmuziću (33), Daliboru Banoviću (36), Semiru Žigiću (31), Nevresu Taletoviću (40), Siniši Markoviću (

Privođenje osumnjičenih. Ilustracija

Piše: Ad. A.

26.10.2020

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog tužilaštva i odredio pritvora za 11 osumnjičenih koji su u grupi koju je organizirao Benjamin Žigić (28) iz Tuzle, a koje su uhapšene zbog dilanja droge.

Pritvor je određen vođI grupe BenjaminU ŽigićU, kao i  članovima Miroslavu Jurkoviću (46), Rusmiru Selimoviću (32), Goranu Jašareviću (34), Almiru Mahmuziću (33), Daliboru Banoviću (36), Semiru Žigiću (31), Nevresu Taletoviću (40), Siniši Markoviću (43),  Bensadu Hrnjiću (34) i Mirsadu Kadriću (40). 

Žigić je u periodu od februara do oktobra 2020. godine organizirao grupu, a koja je djelovala na području Tuzle i drugih mjesta Tuzlanskog kantona. Žigić je nabavljao  heroin, kokain, marihuanu, amfetamin, kao i tablete suboxone, dok su ostali članovi grupe imali različite uloge i preuzimali, vagali, pakovali i većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona prodavali drogu.

Kod Žigića je prilikom pretresa porodične kuće pronađena automatska puša te je osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

Po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i po nalogu Tužilaštva 22. oktobra 2020. godine pripadnici Sektora kriminalističke policije-odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga, su izvršili pretrese većeg broja objekata, automobila i osumnjičenih osoba nakon čega su lišeni slobode. Prilikom pretresa su pronađeni različiti predmeti (droga, oružje, telefoni, laptopi i drugo) koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

MUP TK je izvršio kriminalističku obradu nad osumnjičenim osobama, nakon čega su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva. 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.