UPUCAN ALIBEG

Bivšeg vođu navijača Partizana već četvrti put pokušali da ubiju

Ovo je drugi put ove godine da je Alibeg upucan, dok su prethodno na njega izvršena još dva pokušaja likvidacije

Nenad Alajbegović Alibeg. Telegraf.rs

A. Ka. / Telegraf.rs

4.11.2020

Nenad Alajbegović Alibeg (39), bivši vođa navijača Partizana, upucan je sinoć na Novom Beogradu. Kako pišu srbijanski mediji, on je ranjen u grudi i noge, a taksijem je prevezen u Urgentni centar. 

Ovo je drugi put ove godine da je Alibeg upucan, dok su prethodno na njega izvršena još dva pokušaja likvidacije. On je bio ranjen 25. januara na Novom Beogradu, a ljekari su se tada borili za njegov život.

Kako su tada medijima otkrivali izvori iz istrage, bivši vođa navijača slutio je prošle zime da ga neko prati i da bi uskoro mogao da bude meta napada.

Prošlog januara u trenutku napada Alibeg je bio sa prijateljem. Prišao mu je maskirani napadač i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Alibeg je večeras četvrti put ranjen. Nepoznati napadač pucao je na njega u junu 2019. godine, također na Novom Beogradu. Nenad tada nije želeo da sarađuje sa policijom, pa motiv napada na njega nije bio poznat. On je kratko rekao da ne zna ko bi ga i zašto napao, jer se, navodno, "nikom nije zamjerio". Također je jedva izbegao smrt od metka 2010. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.