IZVRŠEN PRETRES

FUP uhapsio narkodilera u starom dijelu Sarajeva

Priveden S.H. koji je odranije poznat policijskim službama

Uhapšenom dileru određen pritvor. Ilustracija

Piše: B. C.

9.11.2020

Pripadnici Federalne uprave policije su 5 . novembra, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, na području općine Stari Grad, Sarajevo, uhapsili su S.H. koji je odranije poznat policijskim službama, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine., saopćeno je iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe nadležnog Suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koje koristi osumnjičeni na području općine Stari Grad, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz predmetnog krivičnog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

- Lice je lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, nakon čega je istom određen jednomjesečni pritvor, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.