MISTERIOZNI SLUČAJ

Nije utvrđen identitet skeleta na Bjelašnici: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije

Vještacima i inspektorima posao otežava upravo činjenica da se radi o nekompletnim ostacima

Skelet pronašli specijalci. Ilustracija

Piše: A. Kapo

16.11.2020

Misteriozni slučaj pronalaska skeleta naBjelašnici još nije riješen. Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 22. oktobra oko 14 sati tokom redovne vježbe sasvim slučajno su naišli na skelet.


Vojni objekt

Posmrtne ostatke pronašli su u nekadašnjem vojnom objektu na vrhu planine, gdje su planirali održati jednu od svojih vježbi. 

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazala je za „Avaz“ da u ovom trenutku ne raspolažu s više informacija.

- Tužilaštvu Kantona Sarajevo još nije dostavljen nalaz obdukcije, kao ni rezultati drugih vještačenja – dodala je Bavčić.

Prema nepotvrđenim informacijama, radi se o nekompletnim ostacima. Hamza Žujo, vještak medicinske struke, ranije je kazao kako sve ukazuje na nasilnu smrt, usljed djelovanja vatrenog oružja.

Navodno je pronađena lobanja na kojoj je uočena povreda koja bi mogla odgovarati povredi nastaloj usljed djelovanja vatrenog oružja.

Vještacima i inspektorima posao otežava upravo činjenica da se radi o nekompletnim ostacima, zbog čega je u ovom trenutku teško utvrditi starost i spol osobe. 

Policajci još nisu utvrdili ni identitet. Kako je „Avaz“ ranije objavio, u blizini nisu pronađeni nikakvi predmeti ili dokumenti.



Tijelo spaljeno?

U početku se sumnjalo da se možda radi o migrantu. Međutim, migranti se ne kreću na lokaciji gdje je pronađen skelet.  

Na lobanji su pronađeni tragovi gareži pa se pojavila i priča da je tijelo spaljeno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.