BANJA LUKA

Predložen pritvor mladiću zbog silovanja maloljetnice

Pritvor je zatražen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan daće M. B. ponoviti krivično djelo

Maloljetnicu silovao na psrkingu. Ilustracija

Piše: O. Ma.

1.12.2020

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za M. B. (18) iz tog grada zbog sumnje da je silovao 16-godišnju djevojčicu. 

Portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović kaže da se osumnjičenom na teret stavlja krivično djelo silovanja iz stava 2. za koje je zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

- Nakon ispitivanja osumnjičenog M. B., postupajući tužilac je stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Pritvor je zatražen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da ponoviti krivično djelo - rekla je Đaković Vidović.

Kako saznajemo zločin se dogodio tokom vikenda i mladić je uhapšen nedugo nakon što je cijeli slučaj prijavljen policiji. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni žrtvu stavio u svoj automobil i protiv njene volje odvezao do parkinga u blizini Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

- Upotrebom sile, te uz prijetnje da će joj teško nauditi, s djevojčice je skinuo odjeću i silovao je - kaže izvor blizak istrazi.

O prijedlogu za pritvor odlučiće Okružni sud u Banjoj Luci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.