PREOKRET U ISTRAZI

Priznao ubistvo rođaka

Iako se, na osnovu Batareve izjave, u početku sumnjalo da je Draženka ubo njegov otac Stojan Mačkić, istragom je utvrđeno da je zločin počinio Batar

Mjesto gdje se dogodio zločin. Avaz

Piše: O. Matavulj

15.12.2020

Radovan Batar iz Kmećana priznao je ubistvo svog rođaka Draženka Mačkića, koga je izbo nožem u tuči u selu Gornja Lamovita kod Omarske

Iako se, na osnovu Batareve izjave, u početku sumnjalo da je Draženka ubo njegov otac Stojan Mačkić, istragom je utvrđeno da je zločin počinio Batar, dok je Stojan pokušavao da spreči tuču između sina i sestrića, pri čemu je i sam povrijeđen.

Stojan je pušten na slobodu, a Batar je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva.

- Osumnjičeni Batar je tokom ispitvanja prizao zločin i tužilaštvo je predložilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva. Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke, ali i zbog takozvanog uznemirenja javnosti - navode u tužilaštvu.

Zločin se dogodio u nedjelju oko 22.45 časova pored šatora u kojem su čobani spavali. Kobni dan Draženko i Radovan su bili u kafani i pili, a kada su se vratili do šatora došlo je do svađe. Sve je brzo preraslo u tuču i obračun tokom kojeg je Batar nožem ubo Draženka. U tuči i Stojan je zadobio povrede glave i ruke, zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.