POŽAR U TESLIĆU

Policajci u zadnji čas evakuirali bračni par

Vidjevši da gori krov pomoćnog objekta, lupali su na vrata i prozore i iz dubokog sna probudili supružnike Zorana i Miru P.

Policija sa inspektorom protivpožarne zaštite PU Doboj vrši uviđaj. Ilustracija

Piše: H. Č.

20.12.2020

Rano jutros, 3 sata poslije pola noći, iz još nepoznatih razloga u pomoćnom objektu u teslićkom naselju Žarkovina, buknuo je požar. Policiju i vatragasce je pozvao komšija koji je požar primijetio, a onda je nastala dramatična borba za spas ljudi i imovine.

U rekordnom roku na požariste je stigla policijska patrola. Dvojica policijskih službenika, vidjevši da gori krov pomoćnog objekta, lupali su na vrata i prozore i iz dubokog sna probudili supružnike Zorana i Miru P. i evakuirali ih na sigurno. Izvukli su na sigurnu udaljenost i dva vozila, a spasili su i vrijedan alat. Jedino je izgorjelo 20-tak kokošiju.

Na licu mjesta ubrzo su stigli radnici „Elektro Doboja“ koji su objekat iskjučili sa napona, pa su vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić, koju je predvodio vođa smjene Dragan Nikić, sa tri vozila požar lokalizirali i ugasili oko 5,30 sati. Time je spriječeno širenje požara na kuću.

- U gašenju požara učestvovao je pet vatrogasaca koji su požar gasili sa dva vozia, a jedno vozilo je učestvovao o dovozu i dopunjavanju vode - rekao je Nikić.

Od jutros policija sa inspektorom protivpožarne zaštite PU Doboj, vrši uviđaj, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac PU Doboj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.