AVAZ U POSJETI

Kako izgleda ulazak u KPZ Sarajevo u doba pandemije koronavirusa

Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo, kazao nam je da je borba s nevidljim neprijateljem počela još 6. februara

Piše: A. Kapo

21.12.2020

Koronavirus nije zaobišao niti jedan pedalj naše zemlje pa tako ni Kazneno-popravni zavod (KPZ) poluotvorenog tipa Sarajevo. 

Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo, kazao nam je da je borba s nevidljivim neprijateljem počela još 6. februara kada je stigao prvi dopis o novom virusu kojeg su tada mnogi shvatali kao običnu gripu.


KPZ Sarajevo: Poduzeli niz aktivnosti. A. Nović

Prema njegovim riječima, od tada pa sve do danas poduzeli su niz aktivnosti, od nabavljanja maski, zaštitnih odjela, rukavica pa do najsavramenijih uređaja kao što su uređaji za mjerenje protoka kisika u organizmu, termalne kamere...

- Pored svega navedenog, svaki pritvorenik je na dnevnoj bazi dobijao po 1.000 miligrama C vitamina. Dobijali su i D vitamin, provjetravale su se prostorije... Mogu s ponosom kazati da je to sve dalo dobre rezulate pa smo tako od početka pandemije do danas imali svega jednu zaraženu osobu. Radi se o osobi starije životne dobi – kazao je Zubčević.

U sve navedeno iz prve ruke se uvjerila i ekipa „Avaza“. Kako je izgleda ulazak u KPZ Sarajevo u doba korone, pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.