NIJE BILO POVRIJEĐENIH

Iz centralnog zatvora u Sarajevu pritvorenici tokom noći prebačeni u druge jedinice

Uradit će se uviđaj da se vidi način okolnosti pod kojim je izazvan požar, kazao je Zubčević

Vatrogasci  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

20.6.2023

Nakon što je ugašen požar koji je jučer tokom dana izbio na krovu Kazneno popravnog zavoda u centru Sarajeva, zatvorenici su tokom noći prebačeni u druge zatvorske jedinice, potvrđeno je za portal „Avaza“.


- Sve je uredu. Odmah je požar bio lokalizovan. To je jedna vrlo efikasna struktura od svih struktura od vatrogasne brigade, preko osoblja Kazneno popravnog zavoda, MUP-a KS, sudske policije. Požar je lokalizovan za nepunih sat i po, dva i onda se ostalo cijelu noć da se vidi situacija. Znate kako su požarišta specifična. To se tokom noći pratilo. Uradit će se uviđaj da se vidi način okolnosti pod kojim je izazvan požar – rekao je jutros za portal „Avaza“ Faruk Zubčević, direktor KPZ-a Sarajevo.

Prebacivanje osuđenika iz centralnog zatvora u ostale jedinice je sinoć rađeno nakon što je vatra ugašena.

Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih. 

Zubčević je dodao da se pritvorenici i sada prebacuju kako bi se ispoštovao rok Vlade koji je dat prije oko šest mjeseci da se napusti prostor do prvog jula, kako bi građevinske firme koje će renovirati ovaj objekat ušle u zgradu i počele s radom. 

- Stvaramo uvjete da se krene u renoviranje svih prostorija i s tim kreće reforma pravosudnog sistema - dodao je Zubčević. 


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.