SARAJEVO

Suđenje Seadu Tahiroviću: Svjedokinja ispričala detalje ubistva Almira Škrijelja

Edina Kunovac potvrdila da je Tahirović nožem u leđa ubo nastradalog

Privođenje Seada Tahirovića. Avaz

Piše: B. Cerić

3.2.2021

Nakon što je odbačen zahtjev optuženog za izuzeće Vijeća, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno suđenje Seadu Tahiroviću koji se tereti za ubistvo Almira Škrijelja, rukovodioca smještaja JU Studentski centar u Nedžarićima. Danas su saslušane svjedokinje optužbe Edina Kunovac i Elza Prljača.

Edina Kunovac, koja je šef smještaja u JU Studentski centar, kazala je da je sa Škrijeljom i tri kolegice sjedila u kancelariji čekajući sastanak na kojem su trebale biti spojene dvije sindikalne organizacije, a koji je organizirao ubijeni Almir Škrijelj koji je bio predsjednik sindikata.


Ubo ga nožem u leđa

- Trebao je biti održan sastanak na temu sistematizacije radnih mjesta. Tahirović je, stojeći na vratima, upitao zašto on nije pozvan na sastanak, na šta mu je rečeno da svi mogu doći. Almir mu je rekao da neće da raspravlja sa njim te da sve što ima, može da kaže na sastanku. Nakon tih riječi, Tahirović je izvadio nož ispod pazuha i izbo je Škrijelja. Mi smo vrištale, a Almir je nekako uspio da izađe iz kancelarije, kazala je Kunovac.

Kako nam je kazao Bajram Škrijelj, brat ubijenog, svjedokinja je potvrdila da je Tahirović, nakon što je rekao „Imam šta da kežem“ izvadio nož koji mu je bio ispod prsluka i Almira koji je sjedio, ubo u lijevu plećku. Svjedokinja je po njegovim riječima potvrdila sve što su ranije njene kolegice izjavile, samo što je, kako kaže, bila konkretnija.


Optuženi postavljao pitanja

- Svjedokinja je na pitanje optuženog „Da li je došao da se pozdravi“, rekla da nije. Na pitanje „Je li imao vremena da ode i da se vrati“ ona je rekla da nije. Bio je tu stajao i desnom rukom izvadio nož, udario ga i nastala je vriska. Dala je gotovo identičan iskaz kao ostali, ali je bila izričitija rekavši da je „došao sa nekom namjerom“. Vidjela je kako krv kapa s noža- kazao nam je Bajram Škrijelj.

Svjedokinja Elza Prljača je navela da je Škrijelja vidjela kako sav krvav tetura ispred lifta. Vidjela je i Tahirovića koji je trčao pored njega.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. februar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.