PUŠTEN NA SLOBODU

Advokat Ibrišimović za "Avaz": Izjava Bube Corellija je istinita, on će biti svjedok u ovom postupku

Jednostavno nema nikakve veze sa događajem. Dakle, on je kazao da se tu slučajno zatekao, jer je krenuo da se vidi s rođakom kada se pucnjava dogodila, kaže Ibrišimović

Advokat Ibrišimović i Buba Corelli. Avaz

Piše: A. Aljimi

16.2.2021

Zlatko Ibrišimović, avdokat popularnog repera Amara Hodžića umjetničkog imena Buba Corelli u izjavi za „Avaz“ pojasnio je razloge zbog kojih je njegov klijent pušten na slobodu iz policijskih prostorija.


Istinita izjava

Naime, kako nam je kazao Ibrišimović izjava koju je Corelli dao dan ranije ispostavila se kao istinita te je zbog toga i pušten na slobodu.

- Jednostavno nema nikakve veze sa događajem. Dakle, on je kazao da se tu slučajno zatekao, jer je krenuo da se vidi s rođakom kada se pucnjava dogodila. Što se tiče dva pištolja koja su pronađena kod njegovog rođaka, također je utvrđeno da nema veze s tim. Upravo zbog toga što se njegova priča ustanovila kao tačna, pušten je na slobodu. Jer, da je bilo drugačije zasigurno ga ne bi pustili s obzirom kakav je ovaj događaj imao odjek u javnosti – pojasnio je Ibrišimović.


Bio vrlo korektan

Advokat nam je otkrio da se reper u policijskom zadržavanju ponašao vrlo korektno te da je sasvim normalno, bez ikakvih problema dao izjavu inspektorima.

- On je danas ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali uzimajući u obzir izjave drugih učesnika, kao i dokaze koje sam ja imao prilike da pogledam ne sumnjam da će on u daljem toku ovog krivičnog postupka imati status svjedoka. On zaista nikako nije doprinio ovom događaju. Neka druga odluka bila bi iznenađujuća, ali opet vidjet ćemo šta će tužilac odlučiti – kazao nam je Ibrišimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.