ORGANIZIRANI KRIMINAL

Tužilaštvo BiH spremno za izručenje Darka Eleza iz Srbije

Pod isttagom zbog mafijaških likvidacija i drugih krivičnih djela

Elez: Bit će procesuiran u BiH. Avaz

Ad. A.

23.2.2021

Tužilaštvo BiH i Posebni odjel za organizirani kriminal,ekonomski kriminal i korupciju, poduzimaju sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje osumnjičenog Darka Eleza, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova odluka, između ostalog rezultat je napora i suradnje Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Republike Srbije.

U narednim danima, realizirat će se aktivnosti koordinacije i komunikacije, sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realiziranja transporta navedenog osumnjičenika i optuženika u predmetima Tužilaštva BiH.

Elez Darko, optužen je u Tužiteljstvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravosnažne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužilaštvo BiH također radi na opsežnom predmetu za organizirani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela ubistava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.