SARAJEVO

Tužilaštvu predat Sead Tabaković koji je bacio bombu na Grdonju

On je uhapšen jutros oko 1.40 sati nakon što su ga specijalci opkolili i pregovarali s njim

B. C.

Privođenje Tabakovića u Tužilaštvo KS

Foto: Avaz


Sead Tabaković koji je sinoć uhapšen u sarajevskom naselju Grdonj nakon što je aktivirao bombu, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. On je uhapšen jutros oko 1.40 sati nakon što su ga specijalci opkolili i pregovarali s njim o predaji.

Tabaković se smijao dok su ga uvodili u prostorije Tužilaštva. 

Danas su iz MUP-a naveli  da su sinoć u 19.30 sati od N. T., nastanjene u ulici 105 brigade broj 45, naselje Grdonj, obaviješteni da je na navedenoj adresi, kod pratećeg objekta u vlasništvu njenog muža nepropisno parkirano vozilo marke Ford.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su obavili razgovor s N. T. i njenim mužem S.T.

- Prilikom intervencije S.T. je udario nogom u prednji desni far vozila marke "Ford", gdje je isto oštetio te se zatim ubrzano udaljio u kuću, gdje je nakon izvjesnog perioda iz kuće bacio u pravcu vozila "Ford" nepoznatu eksplozivnu napravu koja je eksplodirala na tlu pored pratećeg objekta i vozila – navode iz policije.

  • Dovođenje Tabakovića

    Dovođenje Tabakovića

    Foto: Avaz


Napominju da tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a da se S. T. ubrzano udaljio iz svoje porodične kuće u pravcu naselja Grdonj.

Potom je na lice mjesta upućeno više policijskih patrola.

- Istog dana u 20.40 sati patrola policije PS Centar primijetila je navedeno lice u ulici 105 brigade koji je ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja prema službenom vozilu u pokretu gdje se zatim udaljio sa lica mjesta. U cilju pronalaska gore navedenog lica angažovani su policijski službenici Sektora za policijsku podršku koji su dana 28.2.2021. godine u 1.40 sati u mjestu Grdonj, općina Centar ispod repetitora locirali, pronašli i staviti pod kontrolu lice S.T. koji je kod sebe imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva komada metaka za lovačko naoružanje – navode iz policije.

Izvršen je i pretres kuće S. T. te su pronađeni i iduzeti jedna improvizovana eksplozivna naprava i 10 komada metaka-patrona za lovačko oružje.

Prilikom stavljanja lica pod kontrolu u mjestu Grdonj, došlo je do požara na tom lokalitetu, koji je najvjerovatnije izazvao S. T., a koji je ugašen od strane ekipe PVB u 02.15 sati.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na