BANJA LUKA

Siniša Šakić negirao da je ubio Slavišu Ćuluma

Prema vozilu Ćuluma ispaljeno najmanje 22 hica iz automatskog oružja

Optuženi Siniša Šakić. Avaz

Piše: O. Matavulj

9.4.2021

Siniša Šakić (36) zvani Kinez u Okružnom sudu u Banjoj Luci negirao je krivicu po optužnici za teško ubistvo Slaviše Ćuluma (34), koji je izrešetan u sačekuši u Dragočaju kod Banjaluke, potvrdio je njegov branilac Nebojša Pantić.

Republičko javno tužilaštvo RS Šakića tereti da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" lica mjesta gde su planirali ubistvo, kao i automatsko oružje i municiju kojim će izvršiti zločin.

- Šakić i NN osoba prilagodili su dvije lokacije u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog djela. Zatim su 15. maja prošle godine oko 11.15 časova u zaseoku Kočići u zasjedi sačekali Ćuluma koji je vozilom naišao putem - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da su optuženi prema vozilu ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su Ćulumu nanijela teške i po život opasne povrede, usljed kojih je na mjestu ostao mrtav. Počinioci su motociklom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Ćulum se vozio Golfom 6 makadamskim putem, nedaleko od svoje kuće. Ubice su snimljene nadzornim kamerama kako bježe iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odeću, dok su preko glava nosili motociklističke kacige.

Ćulum i Šakić su bili bliski i čak su zajedno hapšeni, a onda su ”zaratili” i u više navrata pucali jedan na drugog. Epilog tih sukoba bila je smrt Nedeljka Ćuluma, Slavišinog brata, koji je ubijen u aprilu 2010. godine. Ćulumova ekipa je tada pucala i ranila Jovana Jošila, koji je uzvratio paljbu i ubio Nedeljka. Nakon suđenja oslobođen je krivice jer je ubistvo počinio u "nužnoj odbrani". Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jošila i pljačke banke ležao u fočanskom zatvoru iz kojeg je izašao mjesec dana prije nego što je ubijen.

O. MATAVULJ


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.