REAGIRANJE

Osumnjičeni za silovanje nije vozač "Sarajevo-taxija"

Apelujemo na građane i građanke KS, da prilikom korištenja usluga taksi prijevoza, koriste isključivo legalne taksi prijevoznike, navode iz kompanije "Sarajevo-taxi"

B. C.

"Sarajevo-taxi": Na usluzi građanima 24 sata dnevno

Foto: Agencije


Povodom medijskih natpisa o hapšenju taksiste iz Sarajeva kojeg je djevojka prijavila za silovanje, saopćenjem za javnost oglasili su se iz kompanije „Sarajevo-taxi“ u kojem istiću da osumnjičeni nije član njihove firme.

- Mi kao legalni taksi prijevoznici zbog medijskih natpisa od jučer se nalazimo pod velikim pritiscima kako građana i građanki KS, tako i medija, te smo dužni uputiti pismeni demanti i upoznati javnost sa podatkom da ovaj sramni čin nije počinio vozač pod okriljem firme „Sarajevo-taxi“- navodi se u saopćenju press službe „Sarajevo-taxija“.

Dodaju da je njihova kompanija uvijek na usluzi građanima i da su uvijek bili i da će ostati, kompanija, koja će ovakve postupke osuđivati i davati punu podršku nevinim žrtvama.

- Po ko zna koji put apelujemo na građane i građanke Kantona Sarajevo, da prilikom korištenja usluga taksi prijevoza, koriste isključivo legalne taksi prijevoznike. Još jednom navodimo da koristeći vozila naše kompanije putem mobilne aplikacije „mojTaxi“, imate dostupnost vozila 24 sata na dan, zaštićenost u smislu da ovu aplikaciju koriste isključivo licencirana vozila Kantona Sarajevo i da su ista praćena 24 sata dnevno, gdje u svakom momentu na Vaš zahtjev, znate ime i prezime vozača čiju ste uslugu prijevoza koristili-naveli su iz firme „Sarajevo-taxi“.

Više o temi Sarajevo

NA LICU MJESTA
Vakcinacija u Sarajevu počinje u srijedu
NA VRH

Podijeli članak na