AVAZ SAZNAJE

Obrat u istrazi protiv taksiste: Tužilaštvo ga sada tereti za spolni odnos s nemoćnom osobom

Odbrana se protivi prijedlogu za pritvor, djevojka navodno bila omamljena usljed konzumiranja alkohola

B. Cerić

Tri razloga

Kako nezvanično saznajemo, Tužilaštvo Osmanovića više ne tereti za krivično djelo silovanje, već za spolni odnos s nemoćnom osobom.

Tužilaštvo je predložilo da se Osmanoviću odredi pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze i utjecati na svjedoke, odnosno da bi mogao ponoviti krivično djelo te zbog velikog uznemirenja javnosti.

Ovom prijedlogu usprotivila se odbrana koju zastupa advokat Aleksandar Remić.

- Protivio sam se prijedlogu za pritvor, jer utjecaj na svjedoke ne može postojati, s obzirom na to da su svi saslušani. Odbrani nije jasno zašto je navedena opasnost od ponavljanja krivičnog djela, jer on nije osuđivan i nije povratnik. Kad je u pitanju uznemirenje javnosti, taj razlog će, prema zakonu, morati otpasti, s obzirom na promjenu kvalifikacije krivičnog djela - kazao nam je advokat Remić.

  • Advokat Remić: Protivio se prijedlogu za pritvor

    Advokat Remić: Protivio se prijedlogu za pritvor

    Foto: Avaz


Podsjećamo da je Osmanovića djevojka iz Sarajeva prijavila da ju je silovao u vikendici u Semizovcu. Žrtva je bila s prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Taksista ju je, prema njenoj izjavi, odveo u vikendicu u Semizovcu, gdje je silovao.

Bili sami u vikendici

Kako nezvanično saznajemo, taksista i djevojka su u vikendici bili sami. Ona je, navodno, usljed konzumiranja alkohola, bila u stanju teške omamljenosti, a što je taksista iskoristio. Poslije ju je vratio na područje općine Centar Sarajevo.

Saslušano je više svjedoka, ali kako saznajemo, nijedan s njima nije bio u vikendici u Semizovcu.

Djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Više o temi Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na