BANJA LUKA

Odbrana na suđenju za ubistvo Krunića: Na auto pucano s dvije strane?

U Okružnom sudu počelo izvođenje dokaza odbrane koja tvrdi da zločin nije izvršen onako kako to prikazuje tužilaštvo

Detalj s jednog od ranijih pretresa. Avaz

Piše: O. Matavulj

28.5.2021

Na suđenju za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića u Okružnom sudu u Banjoj Luci danas je počelo izvođenje dokaza odbrane koja tvrdi da zločin nije izvršen onako kako to prikazuje tužilaštvo.

Tanja Savić, branilac prvooptuženog Benedija Đukanovića, smatra da na Krunićevo vozilo nije pucano samo sa jedne, desne strane, kako to tvrdi tužilaštvo, već sa dvije strane. Zato je predložila da se uradi mješovito balističko-medicinsko vještačenje, što je sud i odobrio. Savić tvrdi da balističkim vještačenjem tužilaštva nisu određeni pravci pucanja, te ulazak projektila u vozilo.


Pogođen s desne strane

- Optužnica je zasnovana na iskazu Ilića, a vještačenjem želimo dokazati da se to nije odigralo onako kako je navedeno. Krunić je pogođen s desne strane, a sve povrede su na lijevoj - rekla je Savić.

Osim Đukanovića za planiranje i organizovanje ubistva optužen je Emilio Baldo, a u svemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre s Ilićem. Za pomaganje u zločinu optužen je i bivši radnik "Sector Securitiyija" Rodoljub Gajić.

Odbrana je kao dokaz izvela vještačenje tragova barutnih čestica iz Golfa, koji je koristio Đukanović, a koji je pronađen u Tešnju godinu nakon zločina. Vještačenje je uradilo tužilaštvo, koje taj dokaz nije koristilo, vjerovatno zbog činjenice da u vozilu barutne čestice nisu pronađene.

- Čestice nisu pronađene. Ukoliko vozilo nije bilo dobro zatvoreno i čuvano, moguće je da su uništene ili nestale. Da li ih je uopšte bilo, to ne možemo znati - rekla je vještak Vesna Matić.


Saslušanje tri svjedoka

Uz pomoć vještaka Zorana Obradovića odbrana je utvrdila i da Đukanovićev DNK nije bio prisutan u Opel Corsi koju je, prema optužnici, koristio Baldo.

Đukanovićeva odbrana najavila je da će u nastavku suđenja saslušati tri svjedoka, zatim stručnjaka za DNK analize, te da će izvesti materijalne dokaze i vještačenje s kojim namjerava pokazati terenac, u kojem su bile žrtve, a koja ima automatski mjenjač, nije mogla sama da se zaustavi, već da je neko to namjerno morao da uradi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.