POTRESNA ISPOVIJEST

Pretučena radnica u teretani: Rekao je da će me ubiti i da ću prošetati sandale po dnu Dunava

Krenuo je da me udara i najstrašnije me je vrijeđaom priča Dragana

A. Ka. / Blic.rs

Napad snimile sigurnosne kamere

Foto: Printscreen


Umislio je da je menadžer teretane. Rekao je da će da zavodi red i da ćemo svi dobiti otkaz. A onda mi je rekao da će me ubiti, da ću prošetati sandale po dnu Dunava, ovako detalje užasa koji je doživjela prepričava Dragana, radnica teretane na Novom Beogradu koju je, naočigled desetak svjedoka, brutalno pretukao Uroš R. (19), inače stalni vježbač u ovom sportskom objektu.

Uzela odmor

Kako je ispričala nesretna djevojka koja je nakon nasilja uzela odmor ne bi li se oporavila od šoka, na lijep način je mladiću pokušala da objasni da ne smije da sjedi za pultom gdje sjede radnici, na čemu je on pomahnitalo insistirao, piše Blic.

- Na fin način sam mu sto puta rekla da ne smije da sjedi za pultom pošto nije zaposlen. On je zatim krenuo sa mnom u verbalni sukob a potom je šutnuo stolicu u mom pravcu. Najstrašnije mi je prijetio - priča šokirana djevojka.

Dodaje da prije tog dana sa Urošem R. nije imala nikakvih problema:

- Nikad ranije nismo dolazili u sukob. On je dečko umislio da je menadžer teretane. Rekao je kako će on da zavodi red, da ćemo svi dobiti otkaz - rekla je sagovornica.

Kako kaže, onda joj je izrekao "gomilu užasnih prijetnji".

- Rekao je da će da me ubije, da će doći ljudi poslije posla, da ću prošetati sandale po dnu Dunava... - jedva izgovara Dragana.

Kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere u objektu, pomahnitali mladić je nasrtao na djevojku, iz sve snage šutnuo stolicu na nju, a onda su uspjeli da ga smire i on je izašao iz teretane. Djevojka je odmah pozvala menadžera teretane i ispričala šta se dogodilo, a on je pozvao pomahnitalog mladića i upozorio ga da više ne smije da dolazi u njihovu teretanu. Onda je otišao u policiju da da izjavu i prijavi slučaj.

Udarci pesnicama

Međutim, baš tada, dok menadžer nije bio u objektu, Uroš R. se vratio i odmah nasrnuo na djevojku. Kako se vidi i na snimku sa sigurnosne kamere, pomahnitali mladić je gurnuo jednu djevojku koja je pokušala da ga spriječi da prođe do Dragane, a potom je pesnicama počeo da udara nesretnu radnicu koja nije mogla pobjeći.

- Obrijao je glavu između prvog incidenta i napada na mene... Krenuo je da me udara i najstrašnije me je vrijeđao... Otkad radim u ovoj teretani nikad mi se nije ništa slično desilo - kaže ona.

I ostali zaposleni još su u šoku zbog užasnog incidenta. Kažu, ništa nije ukazivalo na to da će doći do tako brutalnog napada.

NA VRH

Podijeli članak na