OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Potvrđena optužnica protiv dilera: Rasturali spid u Sarajevu

Općinski sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema svim optuženim

S privođenja Tarika Panjete. Avaz

Piše: A. Ka.

21.7.2021

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Panjete, Sadama Jusufbegovića, Elvedina Škrijelja i Uzeira Hajrića zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađeno i oružje

Optuženi se terete da su u periodu od 3. marta do 22. aprila na području Kantona Sarajevo, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno prodavali i radi prodaje držali materije koje su propisom proglašene opojnim drogama.

Panjeta se tereti i za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Općinski sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema svim optuženim u ovom predmetu.

Podsjetimo, policajci su pretresom stana u ulici Kulovića i poslovnog prostora u ulici Šenoina u centru Sarajeva pronašli pištolj, kalibra 6,35 milimetara sa pripadajućim šanžerom bez municije, pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim šanžerom i tri metka istog kalibra, pištolj nepoznate marke sa pripadajućim šanžerom i metkom, PVC paketić kokaina, težine pet grama, dvije PVC kesice spida, težine 80 grama, 11 PVC kesica u kojim su se nalazile 53 tableta ekstazija.


Pretres objekata

Oduzeti su i PVC paket-tobolac u kojem se nalazilo 1.106 grama spida, PVC paketić spida, težine sedam grama, PVC paketić spida, težine tri grama, PVC paketić sa 16 grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje i vaganje na kojoj se nalaze tragovi droge.

Pretresom kuće u ulici Donja Raštelica u Hadžićima, koju koristi Jusufbegović, policajci su zatekli PVC paketić sa tri grama spida, PVC paketić, također, spida, težine 13 grama, PVC paketić marihuane i mobitel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.