SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Muriz Memić: Očekujem oslobađajuću presudu jer svi znamo da se nije desila saobraćajna nesreća

Bitno je naglasiti da ne postoji ni jedan dokaz koji bi Ljubu Seferovića doveo u slučaj sa saobraćajnom nesrećom, kazao je Ifet Feraget

Piše: B. C.

23.7.2021

Nakon završenog pretresa u Vrhovnom sudu FBiH u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a u slučaju smrti Dženana Memića, novinarima su se obratili otac nastradalog mladića Muriz Memić i advokati Ifet Feraget i Rusmir Karkin

Podsjećamo, Vijeće Vrhovnog suda najavilo je konačnu odluku u ovom predmetu za 27. juli.   


Ovo su riječi tužioca

Muriz Memić je kazao da je ovo kraj agonije.

- Ja mislim da je ovo okončano. Žujo i Karan su ponovili ono što su rekli na Kantonalnom sudu. Ja mislim da je to dovoljno za Vrhovni sud, mislim da je ovo kraj agonije. Očekujem da budu bude oslobađajuća presuda, jer svi znamo da se saobraćajna nesreća nije desila. Uspjeli smo to dokazati. Federalno tužilaštvo ne stoji iza ovih riječi Vlade Miškovića. Ovo su njegove riječi- kazao je Memić.

Advokat Ifet Feraget koji zastupa porodice Memić, kazao je da će se u utorak 27. jula desiti oslobađajuća presuda.

- Zajedno bijemo ovu bitku od početka. Ono što sam rekao Murizu prije pet i po godina kada je prvi put došao kod mene u kancelariju, to će se desiti u utorak u 13 sati. Teško je suzdržati se a ne komentarisati u situaciji kada federalni tužilac iznosi ovakve stvari. Ovo treba snimiti i ponoviti u svim medijima da se vidi šta ne treba raditi. Nalazi vještaka su potvrdili ono što smo mi govorili od početka. Saobraćajne nesreće nije bilo. Pet i pol godina ovo traje, koštalo je milione maraka. A, laik je od početka vidio o čemu se radi-istakao je Feraget. 


Seferovićima je namješteno

- Bitno je naglasiti da ne postoji ni jedan dokaz koji bi Ljubu Seferovića doveo u slučaj sa saobraćajnom nesrećom. Ovdje ništa nije dokazano. Ovo je kriminal u pravosuđu. Ovo je sramota koja se nikad neće zaboraviti. Nije profesionalno i fer da ja unaprijed govorim, ali reći ću vam da će te u utorak čuti oslobađajuću presudu"- izjavio je advokat Feraget.

Advokat Rusmir Karkin pozvao je novinare da dođu u utorak i da čuju oslobađajuću presudu, jer su dokazi od takve prirode da potvrđuju da Seferovići nisu počinili saobraćajnu nesreću i da je rahmetli Dženan Memić ubijen. Na pitanje novinara kako je Tužilaštvo uopće našlo Seferoviće, Karkin je kazao da je Ljubi i Bekriji namješteno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.