PRIVEDEN I SASLUŠAN

Ovo je vozač autobusa u kojem je poginulo 10 osoba

Njega će saslušati Franjo Kopunić, prvi zamjenik županijske državne advokatice

S privođenja osumnjičenog. Agencije

A. Ka.

26.7.2021

Vozač autobusa (52), koji se tereti da je skrivio nesreću u kojoj je preminulo deset ljudi, a više je povrijeđeno, priveden je u nadležno tužilaštvo. Njega će saslušati Franjo Kopunić, prvi zamjenik županijske državne advokatice. Nakon toga će vozač biti upućen u županijski sud gdje će mu sudac istrage na temelju zahtjeva ŽDO odrediti daljnje mjere.

Podsjetimo, u nedjeljnoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći poginulo je deset putnika autobusa s Kosova, a 15 osoba je povrijeđeno. U Slavonskom Brodu stradalima u nesreći na pomoći su i ministar zdravstva Kosova Arben Vitia i uposlenici kosovske ambasade iz Zagreba.

Kod povrijeđenih smještenih u bolnici tokom noći nije bilo promjena u zdravstvenom stanju. Dva pacijenta i dalje su u kritičnom stanju i nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja slavonskobrodske bolnice, potvrdio je na konferenciji za novinare direktor bolnice Josip Samardžić, ističući da je zbog težine njihovih povreda dobro da nema nekih promjena na gore.

S privođenja osumnjičenog. Agencije

Ministar unutrašnjih poslova Svecla još jednom je zahvalio svima u Hrvatskoj na pomoći koja je pružena državljanima Kosova. Svecla je istaknuo da je pružena sva potrebna pomoć, te najavio kako će dio putnika iz autobusa danas krenuti svojim kućama na Kosovu, a dio će se vratiti u Njemačku.

Ministri će razgovarati sa svima i razmotriti njihove želje, ko se želi vratiti u Njemačku, a ko nastaviti put za Prištinu. Hrvatski mediji pišu da se za prijevoz preživjelih iz nesreće razmatra više mogućnosti prijevoza, jedan od njih je i izvanredni čarter let iz Hrvatske (iz Osijeka) na Kosovo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.