UHVAĆEN RAZBOJNIK S ILIDŽE

Žena prepoznala napadača koji joj je upao kuću i prijeteći nožem oteo novac

Policija privela S. O. kod kojeg je pronađen ukradeni novac

Policija pronašla razbojnika. Avaz

B. C.

2.9.2021

Sarajevska policija rasvijetlila je razbojništvo koje se jučer dogodilo na Ilidži.

Naime, pripadnicima PU Ilidža R. S. se obratila i prijavila da je  jučer oko 17, dok se nalazila u kući u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, S.O. iz Sarajeva nad njom izvršio razbojništvo. 

- Tom prilikom isti je maskiran, kojeg je oštećena prepoznala, uz prijetnju nožem, od iste otuđio određenu sumu novca, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djelaodmah nakon zaprimljene prijave u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice S.O., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim pretresom kod uhapšenog je pronađena i oduzeta određena suma novca u različitim valutama, za koji se sumnja da potiče iz opisanog krivičnog djela. Razbojnik je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.