POKUŠAJ UBISTVA

Mladić u masovnoj tučnjavi u Hadžićima uboden nožem

Lakše tjelesne povrede zadobili su S.Č. i maloljetnik koji su nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC i Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, upućeni na kućno liječenje

Ad. A.

Policija obavila uviđaj

Foto: Ilustracija


Sarajevski policajci obaviješteni su da je u ulici Bjelašnička u Hadžićima, došlo do tučnjave, te da je jedna osoba povrijeđena. Policija ja je ovaj događaj okarakterizirala kao pokušaj ubistva.

Policajci su izjaskom na lice mjesta došli do saznanja da je došlo do tučnjave između S.Č. (20), S.Č.(20) i jedne maloljetne osobe koja ima 17 godina s jedne strane i D.P., rođen (39) i S.P. (18)

Tokom sukoba S.Č. je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nanesene oštrim predmetom, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobili su S.Č. i maloljetnik koji su nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC i Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, upućeni na kućno liječenje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

D.P. i S.P. su uhapšeni i terete se za pokušaj ubistva.

NA VRH

Podijeli članak na