NASMIJANI UBICA

Čaba Der pokušao da se ubije u samici: Plaćeni ubica prerezao sebi vrat

Imao je brijač, presjekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara, kazao je njegov advokat Kristijan Guliak

Čaba Der, poznatiji na „nasmijani ubica. Agencije

A. Ka./ Kurir.rs

4.10.2021

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, pokušao je da se ubije u zatvorskoj ćeliji.

Njegov advokat Kristijan Guliak, potvrdio je za Blik da je njegov klijent u srijedu, u samici u kojoj boravi od kako je napao cimera, a potom i stražare, presjekao sebi vrat brijačem.

- Bio je u samici. Imao je brijač, presjekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagovali, nije bilo potrebe da bude transportovan u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru - prenosi mađarski dnevnik.

Podsjetimo, Der koji je dobio nadimak "nasmijani ubica", poslije likvidacije Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu i u Srbiji je u odsustvu osuđen na 40 godina robije.

- Razgovarao sam sa njim u srijedu ujutru, bio je zbunjen i konfuzan. Kada smo se čuli drugi put, rekao mi je da je sebi zabio nož u vrat i da je sproveden kog ljekara - rekao je advokat i podsjetio da Der u zatvoru već 10 dana štrajkuje glađu kako bi skrenuo pažnju na sebe i nezadovoljstvo zbog presude kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Razmatranje žalbi na tu presudu zakazano je za slijedeći mjesec.

Der je nezadovoljan i zbog toga što policija nije reagovala na krivičnu prijavu u kojoj je naveo ko je pokušao da ga ubije u Budimpešti. U pismu koje je dostavio beogradskom Višem sudu, Der je naveo da je ta osoba Ninoslav Konstantinović, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ za kog se vjerovalo da je mrtav.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.