ISTOČNO SARAJEVO

Potvrđena optužnica protiv Alena Kopića zbog ubistva oca Selima

Oca u garaži više puta udario metalnom šipkom po glavi

Policija na mjestu ubistva. Avaz

Piše: B. C.

18.10.2021

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Alena Kopića zbog ubistva i nanošenja teške tjelesne povrede. Optužnicu je u cijelosti potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Optužnicom se Alenu Kopiću stavlja na teret da je 20. juna ove godine oko 13:45 sati , u ulici Kasindolskog bataljona, opština Istočna Ilidža, u garaži koja se nalazi pored porodične kuće, nakon verbalnog sukoba, a u namjeri da ga liši života, metalnom šipkom dužine 102,5 centimetra, više puta u predjelu glave udario svog oca Selima Kopića (64).

- Čime mu je nanio povrede opasne po život, koji je potom vozilom Hitne pomoći prevezen u JZU Bolonica „Srbija“ gdje je imenovani hospitalizovan, da bi od strane dežurnog ljekara u 15 časova konstatovano da je K. S. usljed zadobijenih povreda preminuo, nakon čega je istog dana, istom metalnom šipkom zadao udarce i K. Š., sestri K. S., koja je od udaraca zadobila tjelesne povrede u predjelu glave i ruku- navodi se u saopćenju Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.