ISTOČNO SARAJEVO

Predložen pritvor za Alema Kopića zbog ubistva oca Selima

U Tužilaštvu iznio odbranu kojom je priznao ubistvo

Policija na mjestu zločina. Avaz

Piše: O. Ma.

23.6.2021

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Alema Kopića (37) iz Istočne Ilidže, osumnjičenog da je metalnom šipkom ubio svog oca Selima Kopića i nanio povrede tetki Š. K.

Neven Kramer, portparol OJT Istočno Sarajevo, kaže da se Alemu Kopiću na teret stavljaju krivična djela ubistvo i tjelesna povreda.

- Osumnjičeni se tereti da je u garaži kuće, koja se nalazi u ulici Kasindolskog bataljona u Istočnoj Ilidži, nakon verbalnog sukoba više puta metalnom šipkom, dugačkom 102,5 centimetara, u predjelu glave udario svog oca koji je podlegao. Istom šipkom je zadao udarce i očevoj sestri, koja je zadobila povrede glave i ruku - rekao je Kramer.


On kaže da je pritvor zatražen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nezvanično saznajemo da je Alem tokom saslušanja u Tužilaštvu iznio svoju odbranu i ispričao kako se zločin odigrao, praktično priznavši ubistvo. Motiv sukoba još se istražuje, a prema svemu sudeći, radi se o nesuglasicama između Alema i njegovog oca Selima. Nakon zločina Alem je sam telefonom pozvao policiju i rekao im šta je napravio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.