IMA POVRIJEĐENIH

Užas u Brčkom: Šest osoba poginulo u požaru

Prema nezvaničnim informacijama koje prenose lokalni medji tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvero djece

N. Aj.

Užas u Brčkom

Foto: Radio Brčko


U brčanskom naselju Suljagića sokak smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno, u požaru koji je zahvatio stambeni objekt.

Povrijeđeni su prevezeni u brčansku bolnicu gdje im je pružena pomoć.

  • Sa mjesta događaja

    Sa mjesta događaja

    Foto: RTV HIT


Prema nezvaničnim informacijama koje prenose lokalni mediji tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvero djece. Požar se dogodio jutros oko sedam sati, nije bio većeg intenziteta a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljenmonoksidom.

  • Sa mjesta događaja

    Sa mjesta događaja

    Foto: RTV HIT


- Policija Brčko distrikta BiH je 23. oktobra 2021. godine u 6.20 sati zaprimila prijavu da je u ulici Sarajevska gori kuća. Upoznata je služba Hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko i Profesionalne vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, a na lice mjesta je izašao i protupožarni inspektor te se utvrđuju okolnosti pod kojima se događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima utvrđeno je da ima nastradih lica - kazala je za "Avaz" portparol brčanske policije Dževida Hukičević.

Više o:

Brčko BiH Požar
NA VRH

Podijeli članak na