AUTOMAFIJA NE MIRUJE

Vapaj vlasnika kojem su jutros ukrali kombi na autopijaci na Stupu: "Ne mogu da vjerujem, kome treba vozilo staro 26 godina"

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal "Avaza" su potvrdili da je jutros oko 9:30 sati prijavljena krađa vozila te da se za počiniocima i vozilom intenzivno traga

Vozilo ukradeno u blizini autopijace. Arhiv

Piše: A. Kapo

31.10.2021

U bh. prijestonici automafija ne miruje, a to je danas na svojoj koži osjetio i Sead Smajović.

Kako je ispričao za portal „Avaza“, kombi, Tranporter T4, parkirao je jutros oko 7:30 sati u blizini autopijace na Stupu, gdje se zaputio kako bi kupio bateriju. Kada se vratio oko 9:15 sati, kombija nije bilo.


Karakterističan kombi

- Karakterističan je kombi, jer je bijele boje, a samo su mu zadnja vrata plave boje. Vrijednost vozila je oko 5.000 KM – kaže Smajović.

Naš sagovornik kaže da je odmah alarmirao policiju, koja je stigla na lice mjesta i napravila zapisnik.

- Kasnije sam otišao i u policiju na Ilidži. Mislim da od toga nema ništa. Ali ne mogu da vjerujem očima da su ukrali kombi. Hajde da je to neko vozilo. Ali kombi, 1995. godište? Meni on treba da prevučem košnice, ali eto – kaže Smajović.

Kaže da je posao kradljivcima bio olakšan, jer se radilo o ranim jutarnjim satima.

Slaba vidljivost

- Bila je magla, slaba je bila vidljivost, nigdje nikog nije bilo. Ja sam vozilo regularno zaključao. Ne znam ko to zna otvoriti. Ako policija hoće da ga nađe, pronaći će ga. Znate i sami da je sve pokriveno kamerama. Kazali su mi da za dva dana dođem do stanice, pa vidjet ćemo – zaključio je Smajović.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal "Avaza" su potvrdili da je jutros oko 9:30 sati prijavljena krađa vozila te da se za počiniocima i vozilom intenzivno traga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.