OTAC U OČAJU

Nenad Periš komentirao navode o nađenoj drogi

Ja mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu vidjeli i imali u lokalu u vremenu kada je nestao, kaže Nenad Periš

Nenad Periš: Nema nekih novih saznanja. Agencije

E. T. / Nova.rs

7.1.2022

Nenad Periš, otac Mateja Periša, nestalog mladića, u razgovoru za Nova.rs, govorio je o svim okolnostima koje prate slučaj, i zahvalio se na neizmjernoj podršci koja stiže njegovoj porodici proteklih dana.

- Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tokom praznika. Dao sam sekret za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Akcenat je na Savi, odnosno na koritu i njenim obalama. Bili su i psi, tako da se vide aktivnosti - rekao je Periš za Nova.rs.


Vidio sam da komunicira s taksistom

Nestanak 27-godišnjeg Mateja pratile su čudne okolnosti, a gotovo da se svakog dana pojavi neka nova informacija i nada da će slučaj konačno biti riješen. Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija, u razgovoru za naš portal osvrnuo se na navode da je kobne večeri u klubu „Gotik“, gdje je posljednji put viđen njegov sin, izbio izvjesni sukob.

- Ja mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu vidjeli i imali u lokalu u vremenu kada je nestao. Nisam čitao šta se piše, jer su moje informacije isključivo vezane za policijske izvještaje. To je ono što mogu reći - ističe otac mladića.

Periš ističe da razgovor sa taksistom koji je te večeri njegov sin imao nije mnogo doprinio istrazi.


- Meni se čini da svako, ko je bio u kontaktu s Matejem tu večer, može doprinijeti saznanju kuda se on kretao i gdje je želio otići. Mislio sam da mu je rekao ulicu ili adresu. Kako se i vidi, on je zaustavljao taksi, i kad je stalo vozilo, on je prvo želio da otvori vrata za putnike. Nakon toga se prebacio ka prednjem sjedištu. Vidio sam da komunicira s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promijenila ili rasvijetlila nešto. Ne mogu reći šta mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije bio takvog toka da bi promijenio situaciju - kaže Periš.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović nedavno je izjavio da je policija navodno kod grupe mladića iz Splita pronašla nedozvoljene supstance. Njegov otac ističe da je Matej sportista i da je takav život vodio.


Želio bih da svima poželim iskrene čestitke za Badnji dan i Božić

- Svako ko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je, zasigurno, momak koji je, prije svega, sportista. On je momak koji je bio u treningu, nije pušač. Mlad čovek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko ljeta vozio brodove. Nisam čitao šta se pisalo, ali o tim navodima mogu reći da sam siguran da on to ne uzima i da to nije posljedica ove tragične situacije. Matej je primjeren mladi čovjek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd da proslave i da se zabavljaju. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol - kaže Periš.

Otac nestalog mladića ističe i da je svim ljudima zahvalan na svemu proteklih dana.

- Želio bih da svima poželim iskrene čestitke za Badnji dan i Božić, svim građanima Srbije, svima koji mi proteklih dana pružaju podršku. Želim da u krugu porodice provedu praznike i budu sretni - kaže Periš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.