ODGOĐEN PRETRES MIGRANTU

Majka Jasmina Berovića ogorčena: Samo tražim pravdu za mog ubijenog sina, a oni stalno odlažu to suđenje

Nermin Berović danas trebao svjedočiti u predmetu protiv Saida Bahriđe

B. C.

Kimeta Berović majka Jasmina Berovića

Foto: Avaz


U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je odgođen nastavak suđenja Marokancu Saidu Bahriđu koji se tereti za učešće u ubistvu Jasmina Berovića na Otesu, potvrdili su nam članovi porodice ubijenog mladića.

Otac Nazim i brat Nermen Berović koji je dobio poziv da danas svjedoči, ogorčeni su jer se suđenje ponovo odgođeno.

Majka ubijeniog mladića Kimeta Berović u izjavi za “Avaz” kazala je da je to još jedna udarac za porodicu i dolijevanje ulja na još žive rane zbog gubitka sina Jasmina.

- Ne znam više šta da kažem, čovjek je nemoćan u svemu ovome. Šta da se preduzme, dva puta odlažu to suđenje. Ne tražim ništa drugo osim pravdu, ubijeno mi je dijete. Samo tražim od Suda da to ispoštuje. Samo da mom ubijenom djetetu pravda bude zadovljena. Od kako je ovaj drugi migrant izručen, niko od svjedoka nije saslušan da objelodani bilo šta. Potrešena sam što to sve sporo ide. Ne okrivljujem nikoga, samo tražimo od Suda da misli i na nas oštećenu porodicu i da se ti pretresi održavaju- kaže Kimeta Berović dodavši da će ovih dana otići kod tužiteljice koja vodi predmet.

  • U Kantonalnom sudu traje i suđenje Salahu Edinu Dešanu

    U Kantonalnom sudu traje i suđenje Salahu Edinu Dešanu

    Foto: Avaz


U Kantonalnom sudu traje i suđenje Salahu Edinu Dešanu kojem su također jedno vrijeme pretresi otkazivani.

Prema navodima iz optuženice, Said Bahridža tereti se da je, zajedno s već optuženim Salahom Edinom Dešanom i Hananijem Benazijem koji je u bijegu, 17. novembra 2020. učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića koji je usmrćen s više udaraca nožem. Terete se i za pokušaj ubistva Huseina Džilića i Tarika Džamalije kojima su također nanijeli povrede nožem.

NA VRH

Podijeli članak na