BANJA LUKA

Radnik Doma "Rada Vranješević" i pedofil iz Modriče zlostavljali istu djevojčicu

Pomenuta djevojčica već je prošla golgotu, a u Dom je smještena nakon što je otkriveno da ju je baba podvodila starijem muškarcu i to kada je djevojčica imala samo 11 godina

Dom "Rada Vranješević". Agencije

Srpskainfo

29.1.2022

Radnik Doma "Rada Vranješević" A.K. i H.E. iz Modriče uhapšeni su u razmaku od 24 sata zbog seksualnog zlostavljanja iste djevojčice (13), inače štićenice dječjeg Doma, saznaje Srpskainfo.


Gurnuta u ralje još većih predatora

Pomenuta djevojčica već je prošla golgotu, a u Dom “Rada Vranješević” je smještena nakon što je otkriveno da ju je baba podvodila starijem muškarcu i to kada je djevojčica imala samo 11 godina.

Baba djevojčice u međuvremenu je osuđena na sedam godina zatvora, a zlostavljač koji je imao odnose sa djevojčicom na 12 godina.

Umjesto da sistem pruži zaštitu nesretnoj djevojčici, on ju je gurnuo u ralje još većih predatora.

Cijeli slučaj počeo se odmotavati u četvrtak, kada je djevojčica u teškom stanju izmještena iz Doma.

- Odmah je bilo sumnjivo upravo to što je tužilac naredio da se djevojčica izmjesti iz Doma i smjesti u prihvatni centar Centra za socijalni rad u Banja Luci. Sumnjivo iz razloga što i dječiji Dom, također, ima svoj prihvatni centar – objasnio je izvor Srpskainfo iz banjalučke policije.


Zdravstveno stanje djevojčice bilo teško

Prvo je uhapšen E.H. iz Modriče koji je u međuvremenu pritvoren zbog obljube djevojčice (13) inače štićenice Doma “Rada Vranješević”.

Ubrzo je istraga usmjerena i protiv radnika Doma A.K. koji je uhapšen i nakon kriminalističke obrade bit će sproveden na saslušanje kod postupajućeg tužioca.

Srpskainfo saznaje da je u jednom trenutku zdravstveno stanje djevojčice bilo toliko teško da joj je ukazana pomoć u UKC RS, odakle je vraćena u prihvatni centar.

Vladimir Kajkut, direktora Doma “Rada Vranješević”, nije želio komentirati da li je radnik ove ustanove uhapšen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.