O SVEMU UPOZNAT TUŽILAC

Policija Novo Goražde lišila slobode osobu iz Sarajeva zbog krijumčarenja migranata

Prilikom pregleda u vozilu su pronađena četiri lica koja su državljani Irana za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju BiH, te da namjeravaju da putuju u pravcu Sarajeva

Putnici u navedenom vozilu predati su Službi za strance BIH, terenskom uredu Istočno Sarajevo. Arhiv

Piše: Al. B.

11.2.2022

Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde dana 10.02.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala J.Č iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Prilikom kontrole, u naselju Ustiprača, općina Novo Goražde, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko vozilo „Mercedes“ kojim je upravljalo lice inicijala J.Č. iz Sarajeva. Prilikom pregleda u vozilu su pronađena četiri lica koja su državljani Irana za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju BiH, te da namjeravaju da putuju u pravcu Sarajeva.

O svemu upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, da se po kompletiranju predmeta protiv lica J.Č. dostavi odgovarajući izvještaj. Putnici u navedenom vozilu predati su Službi za strance BIH, terenskom uredu Istočno Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.