KANTONALNI SUD ZENICA

Ubio dvojicu Zeničana: Turčin Caner Taylan osuđen na 32 godine zatvora

Caner Tajlan nožem usmrtio Ramiza Odobašića i Arslana Mujića

Privođenje državljanina Turske. Avaz

Piše: B. C.

2.3.2022

Kantonalni sud u Zenici proglasio je krivim državljanina Turske Caner Taylana za ubistvo dvojice Zeničana Ramiza Odobašića i Arslana Mujića u januaru prošle godine, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 32 godine, saopćeno je iz Kantonalnog suda Zenica.

Zločin se desio 13. januara 2021. godine. Caner (Fuat) Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, također, trgovac devizama, da mu zamijeni 55.000 eura. Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor.

Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.


Na sastanak je ponio nož i stavio ga u najlonsku vrećicu pored ručice mjenjača u kombi VW bijele boje. U kombiju je prvo nožem usmrtio Ramiza Odobašića, čije je tijelo kasnije pronađeno u grmlju, a potom je nasrnuo i na Arslana Mujića koji je, iako ranjen, uspio da pobjegne iz kombija, ali je preminuo nakon dolaska do jedne kuće.

Caner je od Odobašića uzeo torbu s 3.350 KM, te se bijelim kombijem dao u bijeg prema Busovači gdje je ostavio kombi. Pripadnici MUP-a SBK locirali su ga i uhapsili 14. januara na lokaciji Raško polje-Rasno, općina Busovača.



Presuda Kantonalnog suda Zenica. Prinscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.