PRETRESI NA OSAM LOKACIJA

U kući na Sokocu nađeno 17 kilograma marihuane, uhapšena jedna osoba

Osim droge, nađeni i ukradeni autodijelovi te 96 metaka kalibra 7,62 milimetra

Nađeno 16 paketa marihuane. Srna

L. S. / Srna

5.3.2022

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su na Sokocu osobu s područja te općine čiji su inicijali M. B, kod koje su pronađeni 17 kilograma marihuane, 96 metaka i ukradeni autodijelovi.

Pripadnici ove policijske uprave jučer su obavili pretrese na osnovu operativnih saznanja da se u kući koju koristi M. B. nalaze droga i predmeti koji potiču iz teške krađe.

- Tom prilikom pronašli su 16 paketa marihuane ukupne težine 17 kilograma, šest procesora iz automobila i 96 metaka kalibra 7,62 milimetra - saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pretresi su rađeni na još sedam lokacija na području Sokoca kod osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela, a riječ je o osobama čiji su inicijali B. S., L. M. i S. S.

Kod L. M. je pronađeno pet procesora iz putničkih automobila.

Nakon kriminalističke obrade protiv M. B. će Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena prozvodnja i promet droge, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje. Za B. S., L. M. i S. S. se još traga

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.