STARI GRAD

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Vozač zadobio teške tjelesne povrede

Lakše tjelesne povrede zadobila je putnica M.G. koja je također nakon ukazane ljekarske pomoći otpuštena na kućno liječenje

Intervenirala policija. ILUSTRACIJA

A. O.

16.3.2022

Na kolovozu raskrsnice magistralnog puta M-5 i ulice Put mladih muslimana, u mjestu Krečane, općina Stari Grad Sarajevo sinoć se oko 19:15 sati dogodila saobraćajna nesreća. 

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Škoda Roomster”, reg. oznaka E70-A-621, kojim je upravljao vozač D.Š., rođen 1968.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “VW Tiguan”, reg. oznaka T16-M-021, kojim je upravljao vozač B.S., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je vozač D.Š., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje. 

Lakše tjelesne povrede zadobila je putnica M.G. koja je također nakon ukazane ljekarske pomoći otpuštena na kućno liječenje. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.