BANJA LUKA

Obavljene racije u kafićima: Kontrolirano 440 osoba, pronađeni kokain, marihuana i gasni pištolj

Policija privele tri osobe

Racije obavljene tokom vikenda. Ilustracija

B. C.

28.3.2022

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka obavili su tokom proteklog vikenda racije u 47 ugostiteljskih objekta na području koje operativno pokriva ova uprava, a tom prilikom kontrolisano je 440 osoba.

U ugostiteljskom objektu u Banja Luci uhapšeno je lice čiji su inicijali D.S. iz ovog grada kod kojeg je pronađen i oduzet 0,61 gram kokaina, koji mu je naknadno pronađen i u organizmu.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da su u Laktašima uhapšena dva lica čiji su inicijali M.M. i S.P. kod kojih je pronađeno i oduzeto 3,55 grama marihuane i oko 3,25 grama kokaina.

Zbog zloupotrebe opojnih droga, tokom vikenda je sankcionisano još pet osoba kod kojih je pronađeno i oduzeto oko 11 grama marihuane, dvije mrvilice za opojnu drogu i 85 tableta "leksilijum" i "esram" za koje navedena lica nisu posjedovala medicinsku dokumentaciju.

Kod lica čiji su inicijali S.P. iz Kneževa pronađen je i oduzet gasni pištolj, te je to lice sankcionisano zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

Sankcionisano je i sedam radnika ugostiteljskih objekata zbog prekršaja posluživanje alkoholom iz Zakona o javnom redu i miru, dok je sedam osoba sankcionisano zbog ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, piše u saopštenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.