PRVOSTEPENA PRESUDA

Poznati zenički kriminalac osuđen na pet godina zatvora

Ttereti se za teške krađe počinjene na području Zenice

Oruč hapšen i u Sarajevu. Facebook

Piše: B. C.

8.4.2022

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Sedada Oruča zbog produženog krivičnog djela Teške krađe iz člana 287. stav 1. tačka a) u vezi sa članom 55. KZ FBiH, kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.  

Sud je uzeo kao utvrđenu kaznu zatvora izrečenu ranijom pravosnažnom presudom, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina.

Optužnicom se  Sedad Oruč tereti da je u vremenskom periodu od 17.01.2018. godine pa do 14.04.2018. godine na području grada Zenice izvršio više krivičnih djela teške krađe.

Oruč je u novembru prošle godine privođen u Sarajevu nakon što je na Ilidži, drogiran maltretiro jednu djevojku, pucao i vatrenim oružjem oštetio automobile.

Operativnim radom sarajevski policajci su saznali njegov identitet i uvidjeli da je riječ o opasnom kriminalcu za kojim postoji više potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno Općinskog suda u Zenici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.