SJEVERNA MAKEDONIJA

Otkriveni užasni detalji: Hrvatskog rukometaša tukli do smrti

Trojica osumnjičenih su nastavili da ga udaraju po glavi, a potom su, ne pomažući mu, napustili mjesto događaja, saopćila je policija

Smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skoplju potresla je čitav region. Mondo

A. Č. / Blic

10.4.2022

Smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skoplju potresla je čitav region, a sada su isplivali novi detalji iz istrage o njegovoj smrti.

Najprije se govorilo da je Denis pretučen i da je preminuo o posljedica udaraca, potom je njegov brat ove priče dematirao i saopćio da je u pitanju bio srčani udar. Ipak, istraga se okrenula za 360 stepeni i sada se ponovo govorio o prebijanju kao uzroku tragedije, prenosi "Mondo".

Tužilaštvo iz Sjeverne Makedonije potvrdilo je ovu verziju nakon novih saznanja, prema kojima se incident sa fatalnim ishodom dogodio u petak u jutarnjim satima ispred noćnog kluba u Skoplju, kada je Tot napadnut nakon kraćeg verbalnog sukoba.

- Udarili su ga više puta šakama i nogama. Pokojnik je pao od udaraca i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Trojica osumnjičenih su nastavili da ga udaraju po glavi, a potom su, ne pomažući mu, napustili mjesto događaja- saopćila je policija nakon pokretanja istrage.

Tot: Udarili su ga više puta šakama i nogama. Arhiv

Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je Hitnu pomoć, a kada su ljekari stigli - već je doživio srčani udar, imao odsječen jezik, visoku temperaturu...

Mediji iz Sjeverne Makedonije su došli i do snimka na kome se vide dvije osobe, najvjerovatnije muškarac i djevojka, koji su također bili u noćnom klubu kobne noći. Oni su ušli u taksi, nakon čega je do njih došao i nesretni rukometaš, nakon čega je počela polemika da bi ubrzo oni napustili vozilo i napali ga.

Rukometaša je djevojka čak šutirala nogom u glavu, a potom su pobjegli sa mjesta događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.