POTVRDIO MUP RS

Sam došao u policiju: Predao se muškarac koji je pucao na banjalučkog kriminalca Dejana Kostića

Policija je za Mihajlovićem tragala nekoliko dana, a za njim je bila raspisana i potjernica zbog sumnje na krivično djelo ubistvo u pokušaju

Dejan Kostić Dela. Siniša Pašalić / RAS Srbija

M. Aš.

11.6.2022

Nemanja Mihajlović Nele, koji se osumnjičeni za pucnjavu i ranjavanje Dejana Kostića Dele prije nekoliko dana u u jednom od banjalučkih naselja, predao se jučer policiji.

Policija je za Mihajlovićem tragala nekoliko dana, a za njim je bila raspisana i potjernica zbog sumnje na krivično djelo ubistvo u pokušaju. Međutim, on je jučer sam došao u policijsku stanicu uz pratnju advokata. Tom prilikom je i uhapšen.

- U službene prostorije Policijske uprave Banja Luka, 10. juna pristupila je osoba N.M. u pratnji branioca i tom prilikom je lišena slobode. U toku je kriminalistička obrada nad N.M. i u toku dana bit će ispitan u svojstvu osumnjičenog za navedeno krivično djelo -  saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Iz policije su saopćili da je u toku kriminalistička obrada nad N.M. čime su potvrdili pisanje Srpskeinfo o hapšenju osumnjičenog za pucnjavu.

Srpska info piše da je Mihajlović također poznat policiji po krivičnim djelima, odnosno da je već jednom hapšen zbog pucnjave i ranjavanja u Banjoj Luci

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.