NEMA ORUŽJA

Živković negira da je ubio Salčina

SIPA je u izvještaju koji je prije tri godine proslijeđen Tužilaštvu KS sumnjičila Živkovića kao direktnog izvršioca

Piše: M. Aš.

13.6.2022

Likvidacija se desila na Mojmilu usred dana. Avaz

Aleksandar Živković Sale (33), koji se dovodi u vezu s ubistvom Adnana Salčina 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo, negira da je počinio ovaj zločin, potvrđeno je za "Avaz" iz više izvora.

Živković se krio u Švedskoj, odakle je prije nekoliko dana izručen bh. pravosuđu. Još je nepoznato kako je uhapšen u Švedskoj, u koju je stigao iz Srbije.

Bila potjernica

Prije tri mjeseca Živkovića je policija u Švedskoj uhapsila na osnovu Interpolove potjernice koju je raspisala BiH. Ono što zanima bh. javnost jeste to šta je Živković tačno rekao istražiteljima i postoji li nada da se konačno stavi tačka na ovaj događaj.

Prema informacijama "Avaza", on je odmah nakon izručenja, dok ga je Sudska policija preuzimala na Sarajevskom aerodromu, negirao da ima veze s ubistvom Salčina, kazavši da nije pucao u njega. Isto je navodno potvrdio i pred sudijom, koji mu je odredio pritvor.

Naime, SIPA je u izvještaju koji je prije tri godine proslijeđen Tužilaštvu KS sumnjičila Živkovića kao direktnog izvršioca, a Safeta Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača.

Korić je navodno pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila našu državu.


Dva hica

Salčin je likvidiran u automobilu u sarajevskom naselju Mojmilo. Ovaj slučaj šokirao je javnost jer se brutalno ubistvo dogodilo usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Međutim, bez automobila i pištolja, upitno je koje dokaze imaju istražitelji. Pogotovo što nema ni Korića, za kojim je raspisana potraga.

Ne zna se ni motiv

Za ovaj je slučaj specifično to što se još ne zna ni šta je bio motiv Salčinovog ubistva. I dalje je jedna od opcija da je Salčin ubijen greškom. No, za to nema potvrde jer se Tužilaštvo o tome nikada nije javno oglasilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.