NAPADNUT 4. JULA

Hamed Lukomirak, teško ranjen u Konjicu, oglasio se iz bolnice: Sinovi moji, voli vas babuka

Podsjetimo, Armin Variščić (34) i njegov otac Ademir (64) lišeni su slobode nakon što su 4. jula u konjičkom naselju Kolonija, pucnjima iz vatrenog oružja, ali i drvenim predmetom teško ozlijedili Hameda Lukomiraka (51)

Hamed Lukomirak: Preživio pucnjavu. Avaz

Piše: E. T.

15.7.2022

Hamed Lukomirak, koji je teško ranjen u pucnjavi u Konjicu početkom mjeseca, oglasio se iz bolnice. 

- Prijatelji moji,znani i neznani, hvala do neba. Kuky hvala na vožnji ispod 30 minuta do Mostara. Pida, moj brate hvala na svemu.

Safa, brat moj hvala što si tu uvijek. Svima vama koji ste zvali a nisam odgovorio ili pisao, puno hvala. Ovaj svaki dan je bio borba za život, skoro sam na putu oporavka.

Radnicima naše bolnice veliko hvala doktorici koja me držala za ruku do Mostara. Hvala i javi se jer sam zaboravio od bola ko si ženo, jer si ti moj heroj. Radnicima na Bijelom Brijegu kapa do poda. 


Sinovi moji voli vas babuka - poručio je iz bolnice Lukomirak.

Podsjetimo, Armin Variščić (34) i njegov otac Ademir (64) lišeni su slobode nakon što su 4. jula u konjičkom naselju Kolonija, pucnjima iz vatrenog oružja, ali i drvenim predmetom teško ozlijedili Hameda Lukomiraka (51).

Ovom događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića, a svojevrsne razmirice između njih, navodno, traju godinama.

U jednom trenutku Variščić je , kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, utekao do kuće u Koloniji, gdje je zgrabio pištolj, a u tom pohodu mu se pridružio otac koji je ponio drvenu palicu, tzv. držalicu, nakon čega su zajedno nasrnuli na Lukomiraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.