TRAGEDIJA U HRVATSKOJ

Moguće da i ispod autobusa ima preminulih: "Bilo je strašno, kao da gledate horor film"

Nije moguće reći je li ovo konačan broj preminulih s obzirom na teško zdravstveno stanje povrijeđenih

Piše: E. Ma.

6.8.2022

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti A4 Zagreb-Goričan poginulo je najmanje 12 ljudi, a veliki broj osoba je povrijeđen u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka sa ceste.

Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje.

Poginulo 12 putnika

Direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević je potvrdila da je poginulo 12 putnika, dok su 32 teško povrijeđena. Na mjestu nesreće poginulo je 11 osoba, dok je jedna preminula u zagrebačkoj bolnici Rebro. U autobusu nije bilo djece.

Kako je istakla, nije moguće reći je li ovo konačan broj preminulih s obzirom na teško zdravstveno stanje povrijeđenih.

Također, kako je navela, postoji mogućnost da ispod autobusa možda ima preminulih.

Ivan Ivančan, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznički Hum, u izjavi za "Jutarnji list" je ispričao je mučne detalje s lica mjesta.


Hodočašće u Međugorju

- Bilo je strašno. Kao da gledate horor film. Mi smo dojavu dobili u 5:50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i cijeli prednji dio autobusa zabio se do polovice vozila. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač je izletio kroz vjetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu. Ovako nešto nisam doživio otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina - rekao je Ivančan.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je da je u bolnici preminula još jedna osoba te da je sad broj umrlih u nesreći dvanaest.

- Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje - rekao je Božinović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.