ORGANIZIRANI KRIMINAL

Svjedok od kojeg strijepi Šarićev narko klan: Progovorit ću o tri ubistva

Šarić je ponovo uhapšen aprila ove godine, ovog puta i za ubistvo svog nekada bliskog saradnika Milana Milovca

Svjedok S.S. ustupio fotografiju sa Šarićem. Nova.rs

A. Č. / Nova.rs

20.8.2022

Svjedok S. S. do sada se dva puta obraćao specijalnom tužilaštvu u namjeri da objelodani informacije koje ima vezane za vođu kriminalne grupe Darka Šarića, protiv koga se pred sudovima u Srbiji vodi nekoliko postupaka za šverc droge i pranje novca, piše Nova.rs. 

Šarić je ponovo uhapšen aprila ove godine, ovog puta i za ubistvo svog nekada bliskog saradnika Milana Milovca, zvanog Cigla, a svjedok S. S. spreman je da ponudi informacije o još tri navodne likvidacije poznatog narko-bosa.

- Spreman sam da progovorio o tri ubistva za koja je odgovoran Darko Šarić - kaže ovaj svjedok.


Svjedok S. S. se u dva navrata obraćao tužilaštvu u namjeri da ga pozovu da objelodani svoja saznanja. 

Posljednji put to je bilo 15. jula, međutim, iz tužilaštva ga dosad nisu pozvali. U razgovoru za Nova.rs svjedok ističe da ima saznanja da je Darko Šarić naručio tri likvidacije, za pojedine, a kako ističe, zna i gdje su zakopana tijela. Policija za neke od ovih ljude vjeruje da su u bjekstvu.

Jedna likvidacija bila 2014. godine

Riječ je o tri likvidacije. Prva od te tri likvidacije dogodila se 2014. godine.

- Oko jedne likvidacije lično sam kontaktirao sa Darkom Šarićem. Zvao me je na telefon i rekao: "Brate moj, tebe zovem samo kad je najteže, moraš da ideš za Rio. Ove budale su napravile sr***, molim te, javi se Oliveru - kaže svjedok.

Svjedok ističe da zna gdje je zakopano tijelo. Nova.rs

Ističe da zna gdje je zakopano tijelo spomenutog muškarca, te da je spreman da sva svoja saznanja o tri ubistva podijeli sa tužilaštvom.

Svjedok navodi da su se druge dvije likvidacije desile u periodu nakon 2014. godine.

S. S. ističe da Darka Šarića poznaje godinama unazad, te da se narko-bos krio kod njega godinama prije nego što se predao istražnim organima Srbije. 

On je redakciji Nova.rs dostavio i fotografiju sa Šarićem, koja je, prema njegovim tvrdnjama, nastala u periodu neposredno prije nego što se Šarić predao te 2014. godine vlastima Srbije.

Portal Nova.rs kontaktirao je Tužilaštvo za organizovani kriminal kako bi provjerili zbog čega svjedok do sada nije pozvan, međutim, do objavljivanja ovog teksta nisu dobili odgovor.

Šarih uhapšen u aprilu

Podsjetimo, Darko Šarić ponovo je uhapšen aprila ove godine, kada je policija upala u njegovu vilu na Dedinju.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, na osnovu prikupljenih dokaza u predistražnom postupku, Šarić se tereti da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom kokaina, ali i da je naložio izvršenje teškog ubistva svog kuma Milana Milovca.

Iako novi predistražni postupak tereti Šarića za organizovanje kriminalne grupe od početka 2020. godine, čini se da je Šarić ostao u "biznisu" od trenutka predaje, budući da se Milan Milovac sve vreme nalazio u Ekvadoru, a što se može vidjeti i na osnovu presretnute komunikacije sa aplikacije Sky.

- Sumnjam u "Čupavog". Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sad kraj. Ne želim razmišljati da li će nam namjestiti nekog. Taj smrad će sad dobit svoje. On je g**** već duže vreme. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos tome, on ne mijenja ponašanje. Završit ćemo ga. Sve sam bježao od toga, mislio urazumit će se - preneo je Jutarnji riječi koje su otkrivene u kriptovanoj komunikaciji a koje je u februaru 2020. godine napisala osoba čiji je identitet bio skriven iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55.

Pored toga, Šarićeva grupa je, kako se sumnja, radila na diskreditaciji Nebojše Joksovića, bivšeg Šarićevog druga i saradnika u slučaju za pranje novca i trgovinu kokainom, kako bi izgubio status svjedoka saradnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.