NA PAGU

Pojavio se uznemirujući snimak ubistva pripadnika Škaljarskog klana: Prišao s leđa i ispalio mu metak u potiljak

Čini se kako muškarac koji je bio u pratnji ubijenog nije isprva shvatio u čemu se radi, a sve se to odvijalo pred dvadesetak okupljenih koji su napuštali klubove

Dramatični prizori na Pagu. Screenshot

S. S. / Telegraf.rs

25.8.2022

U Kolanjskom Gajcu na Pagu iz vatrenog oružja je u četvrtak oko šest sati ubijen crnogorski državljanin Goran Vlaović, a u prostorije policije privedena je osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem, saopćila je PU zadarska.

Objavljen je i snimak atentata. Na snimku se tako može vidjeti kako je muškarac u bijeloj kapi, crnoj majici dugih rukava i sivim hlačama s leđa prišao dvojici muškaraca i zatim u glavu jednog od njih ispalio metak iz vatrenog oružja.

Odmah nakon toga jasno se vidi i kako napadač bježi sa scene zločina. Čini se kako muškarac koji je bio u pratnji ubijenog nije isprva shvatio u čemu se radi. Sve se to odvijalo pred dvadesetak okupljenih koji su napuštali klubove. Nakon pucnja jedan dio ljudi počeo je bježati, dok su drugi odmah krenuli pružiti pomoć muškarcu koji je ležao na tlu.

Goran Vlaović (32) za kojeg crnogorski mediji navode da je bio pripadnik tzv. "škaljarskog klana" već je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu djevojke s kojom je viđan i prethodnih dana, bivše srpske misice, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio metak u vrat.

Uznemirujući Snimak trenutka kada je Vlaović ubijen pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.