PUCNJAVA U METERIZIMA

Kočan ubio Markovića dok su bili na istom zadatku i pokušavali da se obračunaju sa pripadnicima kavačkog klana?

Planovi te dvojice navodnih pripadnika škaljarske kriminalne grupe i još jednog njihovog saradnika, izjalovili su se u srijedu

Hapšenje jednog od osumnjičenih. Boris Pejović / Vijesti.me

N. H.

5.4.2024

Beranac Haris Kočan ubio je Radovana Markovića dok su bili na istom zadatku i pokušavali da se obračunaju sa pripadnicima suprostavljenog kavačkog klana, saopšteno je “Vijestima” iz policije.

Planovi te dvojice navodnih pripadnika škaljarske kriminalne grupe i još jednog njihovog saradnika, izjalovili su se u srijedu navečer, kada je došlo do pucnjave na Meterizima u kojoj je smrtno stradao dvadesetdevetogodišnjak.

Kočan je uhapšen i juče sproveden tužiocu, kao i državljanin Bosne i Hercegovine Vanja Burda za kojeg inspektori sumnjaju da je povezan sa tim kriminalnim aktivnostima. Kod njega je pronađen pištolj “glock”, kalibra 9 mm.

- Sveobuhvatnim istražnim radnjama utvrđeno je da je, sada smrtno stradali sa osumnjičenim H.K. i sa trećim licem planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta. Prilikom sprovođenja kriminalnog plana od strane ovih lica i realizacije teškog krivičnog djela, osumnjičeni H. K. je lišio života svog saizvršioca R. M., dok je treće lice podmetnulo požar na vozilu koje je korišćeno u ovom krivičnom djelu i koje je bilo namijenjeno za izvršenje drugog teškog krivičnog djela. Treći saizvršilac je podmetanjem požara uništio sredstva za izvršenje (vatreno oružje) planiranog teškog krivičnog djela - saopštio je juče pomoćnik direktora policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

On je pojasnio da je to vozilo ukradeno u jednoj zemlji u regionu, što je, tvrdi, potvrđeno u međunarodnoj razmjeni obavještajnih podataka tokom te istrage.

Šćepanović je kazao i da su policajci tokom te istrage rasvijetlili i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, izvršeno 20. novembra 2023. godine, kada su iz ručnog raketnog bacača gađani Igor Mašanović i Nikola Drecun.

Prema njegovim riječima, to je učinio također Kočan.

- Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela... H. K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I. M. i N. D. U odnosu na neposrednog izvršioca raspolažemo podacima da je u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i obuku rukovanja ručnim raketnim bacačem - naveo je Šćepanović.

Dodao je da će službenici Sektora za borbu protiv kriminala, kao i u prethodnom periodu, adekvatno odgovoriti kriminalnim grupama i nastaviti intenzivne i odlučne aktivnosti sa prioritetnim fokusom na neutralisanje njihovog djelovanja i sa njima povezanih lica:

- Reakcije organa za sprovođenje zakona manifestovaće se lociranjem i procesuiranjem svih odgovornih koji su na bilo koji način dali doprinos u izvršenju više krivičnih djela u odnosu na kriminalne grupe u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.