ZENICA

Istraga o likvidaciji Gadžuna u vikendici kod Kaknja: Vedadovim ubicama produžen pritvor

Dva dana prije ove odluke Suda ubijeni bi proslavio 34. rođendan

Privođenje Nezira Gadžuna i njegovog saučesnik. Avaz

Piše: B. C.

12.9.2022

Kantonalni sud u Zenici produžio je pritvor za naredna tri mjeseca Neziru Gadžunu (29) i Š. H. (28), osumnjičenima za ubistvo Vedada Gadžuna iz Kaknja u junu ove godine.


Emotivna poruka

- Kantonalni sud Zenica je 8. septembra 2022. godine u krivičnom postupku protiv Š. H. i N. G. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo iz člana 166. Stav 1. KZFBiH, u stjecaju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 371. KZFBiH, donio rješenje broj 04 0 K 013904 22 Kv2, kojim se protiv osumnjičenih produžava pritvor za još tri mjeseca i koji, prema ovom rješenju, traje od 11. 9. do 11. 12. 2022. godine - navodi se u odgovoru koji je „Avazu“ dostavljen iz Kantonalnog suda Zenica.

Samo dva dana prije nego što će Vedadovim ubicama biti produžen pritvor brat nastradalog Sedad Gadžun se oglasio na svom Facebook profilu povodom bratovog 34. rođendana, koji, nažalost, nije dočekao.

- Još je sve kao san, danas bismo išli gdje na kafu za tvoj 34. rođendan. Bio si preiskren za ovaj prolazni dunjaluk. Molim Uzvišenog da spusti milost, podari snagu, sabur našim najmilijim. Molim Allaha da Ti olakša život u Berzahu, smiluje ti se i sastavi nas u Džennetu Firdevsu - napisao je Sedad na Facebooku.


Sedad Gadžun pored Vedadovog mezara. Facebook

Pozvan u vikendicu

Mučko ubistvo Vedada Gadžuna dogodilo se 11. juna ove godine u jednoj vikendici u mjestu Bilješevo kod Kaknja.

Sumnja se da ga je njegov prvi komšija Nezir Gadžun usmrtio, najvjerovatnije, hicima iz lovačke puške.

Iako je prvobitno bilo rečeno da je Vedad bio u društvu s Nezirom i ostalima na vikendici, ispostavilo se da je on naknadno došao.

- Vedad je bio u gradu s djevojkom i drugovima. Hijene su ga zvale da dođe na vikendicu i tu su ga ubile. Policija je pronašla ambalažu piva i tableta. Nezir je to konzumirao. Bilo je nekoliko praznih boca piva - kazao je nakon ubistva izvor „Avaza“.

Čim je Vedad otvorio vrata, došlo je do sukoba i upotrebe vatrenog oružja.

Nakon ubistva Nezir Gadžun i Š. H. su vozilom pobjegli u Sarajevo, gdje su i uhapšeni.

Iz zeničke policije su naveli da su nakon izvršenih uviđajnih radnji na licu mjesta, kao i pregleda tijela pronađeni određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu upotrebom vatrenog oružja


Bio je borac

Sedad Gadžun je ranije za „Avaz“ ispričao da je njegov brat bio veliki borac.

- Vedad je bio oženjen. Vani je radio, borio se, radio pošteno. Nikoga nije dirao - kazao je Sedad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.