OPSADNO STANJE

Veljko Belivuk i Marko Miljković stigli u Specijalni sud: Voždovac okupirala policija sa dugim cijevima

Mihajlović je za razliku od ostalih žrtava otrovan, a potom je njegovo tijelo prevezeno u vikendicu u Surduku gdje je spaljeno na lomači, otkriva izvor

A. O.

26.9.2022

Marko Miljković i Veljko Belivuk - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog klana stigli su u Specijalni sud u Beogradu, koji se nalazi u Ustaničkoj ulici na pripremno ročište. 

Ustanička ulica, Autokomanda, Vojvode Stepe i veći dio tog djela općine Voždovac, blokirali su pripadnici Žandarmerije zbog transporta optuženih.

Danas bi, kako je najavljeno, trebalo da se čita druga optužnica kojom im se na teret stavljaju i ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, a u toku nedelje bi optuženi trebalo da počnu sa iznošenjem odbrane i da počnu saslušanja svjedoka, porodica i ostalih.

Ovom optužnicom klan Veljka Belivuka odgovara za 7 ubistava u Srbiji.

Istragom je utvrđeno da im je prva žrtva upravo bio Mihalović i to 2. aprila 2019. godine, ali da su dokazi tek nakon podizanja optužnice prikupljeni. Nakon smrti Mihajlovića likvidirani su Aleksandar Grigorijević Puki (jun 2020), Goran Veličković Goksi (avgust 2020), Nikola Mitić (avgust 2020), Lazar Vukićević (oktobar 2020), Zdravko Radojević (novembar 2020), Milan Ljepoja (decembar 2020).


Spaljen na lomači

- Mihajlović je za razliku od ostalih žrtava otrovan, a potom je njegovo tijelo prevezeno u vikendicu u Surduku gdje je spaljeno na lomači. Dijelovi tijela koji nisu sagorjeli, kako se sumnja, Veljko Belivuk je ustinio sjekirom. Tužilaštvo navodi da su ostaci prebačeni u džak koji je bačen sa Pupinovog mosta - otkriva izvor Telegrafa.

Inače, ubistvo Mihajlovića tužilaštvo je rasvjetlilo uz pomoć optuženog člana Belivukove grupe Nikole Spasojevića koji je priznao krivicu i otkrio detalje ovog zločina u zamjenu za manju kaznu.

On je ispričao da su članovi grupe Mihajlovića namamili da se sastane sa njima, a zatim ga odveli u kuću u Ritopeku gdje su ga mučili i otrovali. Njegovo tijelo prevezli su u Staru Pazovu, tamo ga zapalili i ostatke bacili u Dunav sa Pupinovog mosta.

Osim Spasojevićevog svjedočenja, tužilaštvo kao dokaz ima i fotografije otetog Mihajlovića koje su pravili kriminalci i zatim razmjenjivali preko aplikacije za bezbjednu komunikaciju "Sky". Ove poruke srpsko tužilaštvo dobilo je od kolega iz Francuske.


Pristao da otkrije sve

Nikolu Mitića ubili su više od godinu dana nakon Mihajlovića i to jer su sumnjali da ih prati, tvrdi tužilaštvo. Oteli su ga navodno na Dedinju pred velikim brojem ljudi, izveli iz automobila, vezali i ubacili u svoj automobil.

Mitića su najprije držali u prostorijama na stadionu, gdje su ga tukli i ispitivali, zahtjevajući da im kaže ko ga je poslao da ih prati kao i šifru telefona sa "Sky" aplikacijom, a potom su ga odvezli u Ritopek gdje su ga brutalno ubili, piše u optužnici. Tužilaštvo navodi i da su njegovo tijelo samljeli u mašini za mljevenje mesa i bacili u Dunav.

Srđan Lalić, koji je učestvovao u najmanje šest ubistava i bio čovjek od najvećeg povjerenja Belivuka i Miljkovića, pristao je da otkrije sve što zna o njihovim kriminalnim aktivnostima u zamjenu za 18 godina zatvora. Miljkovićev kum Nikola Spasojević isto je uradio za kaznu od 14 godina, dok se Bojan Hrvatin, inače prvi svjedok-saradnik u tom predmetu, dogovorio o kazni od 15 godina zatvora.

Oni će svi biti dovedeni sa tajnih lokacija, piše Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.