SA INTERPOLOVE LISTE

U Hrvatskoj uhapšen jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca

Potragu za 27-godišnjakom raspisao je Županijski sud u Rijeci zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

S. S. / Vecernji.hr

12.10.2022

Kristijan Čačić. EUROPOL

Policijski službenici u Hrvatskoj su na graničnom prijelazu Pasjak, prilikom kontrole ulaza putnika u tu državu, zatekli 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pješke došao na prijelaz. Radi se o mladiću za kojim je Policijska uprava primorsko - goranska raspisala potjernicu.

Potragu za 27-godišnjakom raspisao je Županijski sud u Rijeci zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Na Interpolovoj bazi

No zbog njegovog hapšenja raspisane su i međunarodne potrage u Šengenskom informacijskom sistemu, te INTERPOL-ovoj bazi podataka. Osumnjičenik je uhićen i prepraćen u nadležni zatvor. 

Iako policija nije objavila ime uhapšenog, a uklonjen je i sa stranica Europola Večernji list saznaje da se radi od Kristijanu Čačiću (27). Na listi najtraženijih bjegunaca još su dva Hrvata, a policija apelira na građane da pogledaju njihove fotografije na stranicama kako bi vidjeli poznaju li možda nekoga od njih. 

Ko je još na listi?

 Na listi su još: Manuel Vulić, 36 - godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi krivičnih djela Zločinačko udruženje i počinjenje krivičnog djela u sastavu zločinačkog udruženja: Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Teško ubistvo i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari 

Tomislav Šoljić, 37-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja krivičnog djela u sastavu zločinačkog udruženja Utaja poreza ili carine i Pomaganje te radi počinjenja krivičnog djela Teško ubistvo i pokušaj Ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.