KOD BIJELJINE

Srbijanac automobilom s prikolicom krijumčario stoku: Razmatra se prijedlog pritvora

Osobe koje su upravljale vozilom, pokušale su pobjeći policijskoj patroli, ali su aktivnostima policajaca, zaustavljeni i uhapšeni

Krijumčarenje stoke. ILUSTRACIJA / FACEBOOK

A. O.

18.11.2022

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužilac Tužilaštva BiH je sa Graničnom policijom BiH, koordinirao aktivnosti u svezi hapšenja  osumnjičenog državljanina R Srbije, zbog krivičnog djela krijumčarenja, iz članka 214. KZ BiH.

Aktivnosti Granične policije realizirane su na lokalitetu Amajlije, općina Bijeljina, gdje je u osmatranju terena uočeno vozilo sa prikolicom, koje je sa područja R Srbije, nezakonito prešlo na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su upravljale vozilom, pokušale su pobjeći policijskoj patroli, ali su aktivnostima policajaca, zaustavljeni i uhapšeni.

Prilikom pregleda, otkrivena je veća količina grla stoke, koja je nezakonito, bez potrebnih procedura, veterinarskih uvjerenja i dokumentacije, prokrijumčarena na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Pavlović Miroslava, rođenog 1997. godine u Beogradu, državljanina R Srbije, jer se radi o stranom državljaninu, koji odlaskom iz BiH može postati nedostupan pravosuđu, dok se u odnosu na osumnjičenog Dikić Stanka, rođenog 1978. godine u Bijeljini, istraga također nastavlja, a radi se o državljaninu Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora, bit će u zakonskom roku upućen Sudu BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.